11 Eylül 2007 Salı
Tarhana çorbası
Malzemeler
1 su bardağı tarhana
5 çorba kaşığı yağ
3 dilim bayat ekmek
tuz, kırmızı biber
Yapılışı
8 kişilik Çukur bir tencerede su ile tarhana ateşe oturtulur. Devamlı karıştırılarak eritilir. Kaynamaya başlayınca karıştırma bırakılır. 10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır. 2 kaçık yağ tavada eritilir. Kırmızı biber konur ve çorbanın üzerine dökülür. Kalan diğer 3 kaşık yağ tavaya konur ve küçük küçük doğranmış ekmek bu yağa atılarak kızartılır ve çorbanın içinde ikram edilir. Arzuya göre sıcak süt veya yoğurt ile de servis yapılabilir.
Yazdır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder